Osteria La Sosta
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The menu

Top-quality ingredients and traditional recipes reinterpreted

La Sosta offers you typically traditional cuisine with a modern twist. Our dishes vary depending on the seasonal availability of the raw produce, which we always aim to obtain with the shortest supply chain possible. The highlight of our starters menu is our fantastic local salami - most of it is made on the premises.

We advise customers with intolerances and allergies to ask the waiting staff about the ingredients of each dish

To start

Sformato caldo di Asparagi e ricotta con Fonduta di Parmigiano

Warm asparagus and ricotta souffle served with Parmesan fondue

Lumache alle Erbette fini in Cocotte al forno (1\2 doz)" Piatto premiato"

Six baked snails with aromatic fine herbs - Award-winning dish

Salumi nostrani misti con Verdure agrodolci di nostra Produzione

Cremonese cold cuts with homegrown sweet and sour vegetables

Culatello di Zibello 18 mesi con Carciofo Marinato

18-month aged Culatello di Zibello with marinated artichoke

Tartare di Gamberi Rossi, Sesamo tostato e Piccole verdure

Red prawn tartare, toasted sesame and vegetable mirepoix

Polpo arrostito alla Griglia con Patata schiacciata e Olive Taggiasche

Grilled octopus served with mashed potatoes and Taggiasca olives

Warm Artichoke and Ricotta Soufflé
Foie Gras Escalope

Pasta & Soup


Tortelli di Provolone e Radicchio Rosso al Burro di Malga € 12

Provolone cheese Ravioli with butter and almonds 

Marubini Cremonesi saltati in Padella con Verdurine Croccanti e Erbe Aromatiche € 12

Stuffed Meat Ravioli sauteéd with crispy vegetable and aromatic herbs


Risotto Acquerello con Asparagi e Formaggella fresca ( 2 pers.min) € 12 pp

Acquerello Risotto with Fresh Cheese and Green Asparagus


Gnocchi Vecchia Cremona (antica ricetta del 600 ) € 12

Very Old Style Gnocchi stuffed with Sausage and baked with Poppy seeds,Sesame and Parmesan


Tagliatelle verdi con il Ragu’ rustico di Cortile € 12

Green Home made Tagliatelle with Meat sauce


Tagliolini freschi di Grano Arso ai Frutti di Mare e Verdurine brasate € 15

Home made Black wheat Tagliolini with mixed Seafood and Vegetable


Bigoli al Torchio con le Sarde e Parmigiano dei Pescatori € 13

Pasta Bigoli with Fresh Sardines and Crispy Breadcrumbs  


Le Paste fresche sono prodotte da noi giornalmente


 

 

Marubini ai tre brodi alla Cremonese
Gnocchi Vecchia Cremona

Il Sabato e la Domenica

Gran Bollito Misto al carrello con sei tagli di Carne a scelta

accompagnati da Salsa Verde e Rossa e Mostarda di nostra produzione

Prenota

Meat Dishes

Roasted Pigeon with Rosemary

Cruda di Fassona Piemontese tagliata a Coltello con Misticanza di Insalata € 18 

Piedmont Fassona Row Meat Hand Cutted served with Mix Fresh Salad 


Costolette di Agnello cotte al Forno in Crosta di pane alle Erbe con Zucchine Saltate € 19 

Baked Rack of Lamb in Aromatic Herbs Breadcrumbs served with sautéed Zucchini


Saltimbocca di Coniglio Nostrano con Cavolo cappuccio Viola brasato € 17 

Boneless Rabbit Pan sautèed served with Violet brased Cabbage


Coscia di Oca croccante al Rosmarino con Verdure Fresche Saltate € 19 

Goose Thigh Oven baked with herbs served with sautéed Mix Vegetable


Filetto di Bue alla Senape dolce con Patate al Rosmarino (200gr.) € 24 

Beef Tenderloin with Sweet Mustard sauce served with Rosemery roasted Potatoes


Carne di Manzo grigliata al Bastone con Insalatine fresche € 18 

Grilled Carpaccio Beef meat rolled around a wooden stick served with fresh mix salad





Fish Dishes

Amberjack fillet

Trancio di Merluzzo Black Code al Forno in Panatura leggera Con Zucchine Grigliate € 19                                  

Black Cod Fillet Oven Baked in Aromatic Fresh Herbs Breadcrumbs with Grilled Zucchini

Spiedini di Calamari,Gamberi e Seppie alla brace con Insalatine fresche € 18

Calamari,shrimps,cuttle-fish Skewers grilled with fresh vegetable salad

Bianco di Branzino in Crosta di Patate e Mandorle al Profumo di Basilico € 18

Baked Sea Bass in Potatoes and Almonds crust with Basil leaf 



House Specialties

Meat-stuffed Ravioli in Cremonese broth

Toma di Capra con Mostarda di Pere , Mele e Mandarini

Val di Bagolino stagionato con Miele di Acacia

Gorgonzola Naturale con Mostarda di Zucca

Salva Cremasco con Marmellata di Prugne selvatiche

Le composte,le marmellate e le mostarde sono tutte di Nostra Produzione 

Home made jam and fruit compotes   


Coperto e servizio € 3

N.b. in alcuni casi per non reperibilita’ di materie prime fresche facciamo uso di prodotti surgelati di ottima Qualità 

Our desserts...

Warm apple and Raisin Tart

Parfait allo Zenzero con Coulis di Fragole fresche

Fresh Ginger Parfait with Fresh Strawberry Sauce

Semifreddo al Torrone con Fonduta di Cioccolato

Nougat Parfait with Chocolate Sauce

CheeseCake ai Frutti di Bosco

Fresh Berries CheeseCake

Ciliegie in riduzione di Vino Rosso e Anice stellato con Gelato di Vaniglia 

Fresh Cherry in Red Wine and Star Anise Sauce with Vanilla Ice Cream

Fragole Fresche con Crema Chantilly 

Chantilly Cream and Fresh Strawberries 

Sorbetti di Mandarino tardivo di Ciaculli o al Mirtillo

Mandarin or Blueberry Sorbet 


Tutti i dolci sono di Nostra produzione

The Desserts are all Homemade

Wines

  • Malvasia Siciliana IGT 5.00
  • Marsala Vergine metodo Soleras 5.00
  • Sulin Passito da Uve Stramature 7.00
  • Torcolato di Maculan 7.00



    Coffee served at La Sosta

    Huehuetenango coffee...he he...

    The excellent quality of this coffee comes from the blend of three varieties

    40% Cru San Pedro Necta, 30% Arabica, 30% Robusta harvested in

    Campesinos in northern Guatemala at an altitude of between 1500 and 2000 metres.

    After arriving in Italy raw, it is wood-roasted by "Pausa Caffè" under

    the supervision of the great Italian roasters who contribute tothis environmental solidarity project

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